Alleen al op 31 december 2024 zijn er 6.000 onterechte dwangbevelen verstuurd door de Belastingdienst. Hierdoor zijn onnodig veel burgers slecht begonnen aan het jaar 2025. Het openen van brieven van de Belastingdienst is schrikwekkend geworden. Terecht of onterecht, door dwangbevelen kunt u in financiële problemen komen. Een dwangbevel geeft namelijk de Belastingdienst de bevoegdheid om beslag te kunnen nemen op uw spullen. Neem als voorbeeld uw bankrekening, auto, horloge en zelfs uw huis. Om dit tegen te gaan kunt u in bezwaar tegen de kosten van het dwangbevel van de Belastingdienst. In dit artikel kunt u lezen hoe een bezwaar dwangbevel Belastingdienst kan worden opgesteld.
Vereisten van een bezwaar dwangbevel Belastingdienst
Een bezwaarschrift moet bepaalde elementen bevatten om een dwangbevel van de Belastingdienst te kunnen aanvechten. Deze elementen staan beschreven in artikel 6:5 Algemene wet bestuursrecht. Wanneer het bezwaarschrift niet voldoet aan die eisen, zal de Belastingdienst het bezwaarschrift niet in behandeling nemen. De Belastingdienst is wel verplicht u de kans te bieden om aan die eisen te voldoen.
De elementen die een bezwaarschrift moeten bevatten zijn het volgende:
– uw naam en adres;
– datum van bezwaar;
– correcte omschrijving van dwangbevel; en
– juridische gronden voor bezwaar.
Wanneer u geen juridische gronden heeft gegeven in het bezwaar, moet de belastingdienst u een termijn gunnen om dit aan te vullen. Dit wordt ook wel voorlopig bezwaar genoemd. Let wel op dat u 6 weken de tijd heeft om in bezwaar te gaan. Dit termijn begint meestal op de datum die op de brief staat.
Tip! Vraag altijd duidelijk om uitstel in het bezwaar dwangbevel Belastingdienst.
Juridische gronden in het bezwaar
Het bezwaar moet juridische gronden bevatten om succesvol te zijn. Welke grond de meeste slagingskans heeft, is afhankelijk van uw situatie. De belastingdienst heeft een beleid waarin staat beschreven welke gronden succesvol kunnen zijn. Wat u aanvoert moet wel bewezen kunnen worden of geloofwaardig zijn.
De gronden die de meeste slagingskans hebben zijn als volgt:
– kosten zijn onjuist berekend;
– geen aanmaning ontvangen;
– het dwangbevel is onterecht;
– schulden zijn al betaald;
– belastingaanslag is verminderd;
– uitstel- of kwijtscheldingsprocedure loopt nog;
– bijzondere omstandigheden waardoor u niet heeft kunnen betalen.
U kunt ook het bezwaar dwangbevel Belastingdienst laten indienen door een fiscalist. Binnen 24 uur zal er namens u een voorlopig bezwaarschrift worden ingediend, inclusief het verzoek om uitstel. Dit zal u € 95,- (excl. btw) kosten. Indien de kosten niet worden verminderd, krijgt u uw geld terug. Neem contact met ons op of stuur een foto van het dwangbevel naar + 31 6 87 123 878 via WhatsApp. Vervolgens zal u een machtiging dienen te ondertekenen en een betaalverzoek ontvangen. Daarna zal het voorlopig bezwaarschrift direct worden ingediend.
No responses yet